Om oss / About us

 

Kennel Silkywind's

Varför Papillon? För att det är glada, busiga och pigga hundar - både i sätt och utseende. Och inte att förglömma - en behändig storlek! De ger oss så mycket glädje och inte är de främmande för utmaningar i agility, rallylydnad eller spår. Men mest betydelsefullt är nog att få vara en del av familjen och följa med i det vi gör.

Vi, Catarina, Johnny, Josefin och hundarna bor i ett radhusområde i utkanten av Norrköping med naturen alldeles i närheten för hundpromenader i skog eller längs motionsspår. Vi har också stora öppna gräsytor i vår närhet där hundarna har möjlighet att springa fritt. Det, tillsammans med att få springa lös i skogen under vinterhalvåret är nog vad hundarna gillar allra bäst.

Under sommarhalvåret är det husbilsliv som gäller - både som campare på en och samma camping eller på semesteräventyr i Sverige, Danmark och norra Tyskland. Inte att förglömma att vi också har med oss boendet till utställningar som vi åker på.

Josefin, vår dotter född -97, är nu en tonårstjej med Downs syndrom Efter att vår första hund (Magnum - Candygolds Qarat) kom till oss i maj 2005 har hon lärt sig att inte vara rädd för hundar. Ett stort steg då hon tidigare kunde bli helt paralyserad om vi mötte en hund. Nu är vi glada att vi har kloka hundar som säger ifrån på ett sunt sätt när hon blir för envis och närgången. Det är bra med hundarna för Josefin, för nu måste hon visa hänsyn till några som också har rätt att få vara ifred eller faktiskt ibland måste få gå före. Men gissa om det är en stolt tjej som är ute på promenad med någon av hundarna. Josefin och hundarna har också utvecklat en egen procedur varje dag när hon kommer hem från skolan; då ska det mysas i soffan. Och likaså ska det vara på ett visst sätt i husbilen när vi åker med den.

Husse i familjen har ett stort bilintresse och i garaget finns en vit Ford Fairline Cab från 1968. Och en Opel Rekord Coupé från 1962, silver med turkos tak.

Att hundar betyder så mycket för människan kan jag skriva under på. Vi hade inte ett tråkigt liv innan vår första hund kom till oss, men de har tillfört vår familj en glädje och en kvalitet som är svår att beskriva med ord men som finns där. Och för Josefin betyder hundarna så mycket och de är en hjälp i vårt arbete med att ge Josefin de bästa möjligheterna till en bra utveckling utifrån hennes förutsättningar.

Också för mig har hundarna varit en god hjälp i att komma igen efter utmattningsdepression. Utan hundarna så hade jag inte varit där jag är idag.

 

Copyright © All Rights Reserved